Norsk Fiskerinæring

Utgave 2 - 2020

Issue link: https://digital.findexaforlag.no/i/1219440

Contents of this Issue

Navigation

Page 84 of 131

85 "Norsk Fiskerinæring" nr. 2 - 2020 I «Norsk Fiskerinæring» nr. 5 i 2018 hadde vi en omtale av Pink Fish, den nye restaurantkjeden som mesterkokken Geir Skeie og investoren Ronny Gjøse står bak. De åpnet fastfood-restauranter som bare serverer fisk — dvs. laks — i Oslo, Bergen, Stavanger og Singapore. Optimismen var stor og vi var imponerte. Maten var god og prisene ikke avskrek- kende. For bare noen uker siden var det et innslag på TV-nyhetene om at Pink Fish nå planlegger å avvikle noen av restau- rantene i Norge, og heller satse hardere i utlandet. Restauranten på Singapores flyplass Changi går nemlig veldig godt, mens det er mye tynnere mellom de be- søkende på restaurantene i Norge. Ifølge Gjøse er det spesielt ungdommen som svikter her hjemme. For en god del år siden satset McDo- nalds også på laks i sitt tilbud til de unge. Ikke bare lakseburgere, men også lakse- wraps ble lansert på det norske marke- det. De finnes ikke lenger på menyen, mens gode, gamle «Filet of Fish», som er en fiskeburger med Alaska pollock eller torsk, fremdeles står på menyen. Lakse burgeren falt ikke i smak. Det var kanskje ikke så rart, for den minnet altfor mye om fisk, ifølge en rapport publisert av det engelske sjømatorganet «Sea- food International». Lakseburgeren ble nemlig servert med agurksalat i stedet for burger-saus. Forbruket stuper Den skuffende utviklingen for Pink Fish og deres fastfood-forsøk i Norge er for så vidt helt i tråd med den utviklingen man har sett i noen år nå. Sjømatrådet har kartlagt det norske konsumet av fisk og sjømat gjennom flere år, og deres funn er nedslående. Norge har gjennom alle år ligget i toppskiktet når det gjelder konsum av fisk og sjømat. Ifølge FAOs tall lå Norge i 2011 — disse tallene blir ikke oppdatert Statssekretær Veronica Isabel Pedersen (med bukse) i Fiskeride partementet hadde æren — og gleden — av å åpne den aller første Pink Fish- restauranteniOslo.Detskjedde31.oktoberi2017iunderetasjeniSteen&Strøm.RestaurantenersenereflyttettilMunchBryggeiOslo. (Foto: Pink Fish) Ingen blir profet i eget land

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Norsk Fiskerinæring - Utgave 2 - 2020