Norsk Fiskerinæring

Utgave 10 - 2017

Issue link: http://digital.findexaforlag.no/i/907462

Contents of this Issue

Navigation

Page 83 of 139

84 "Norsk Fiskerinæring" nr. 10 - 2017 Ellingsen Seafood tar fremdeles imot hvitfisk og hval, men er i dag først og fremst et av Nord- Norges største oppdrettsselskap. Den familieeide bedriften holder øya Skrova i live, men må like vel kjempe for båtanløpene. Da det ble strammet inn på anløpene som sikret forsyningen av fiskekas- ser, etablerte man Lopack i Svolvær. Det er på og rundt Skrova det skjer. Feirer 70 år med mangfold på fastlandet og 30 minutter til Svolvær. På et slikt sted må man leve med hav og sjø og tilhørende krefter, og som regel også prøve å livnære seg av mulighetene havet gir. Karsten J. Ellingsen prøvde seg som sjømann på frakte- båt, men var kort og godt mye plaget av sjøsyke. — Da han arvet en brygge av faren i 1947, startet han i det små med kjøp av hvalkjøtt om sommeren og hvitfisk om Skrova i Lofoten har en sentral plass i Morten Strøks- nes' inter nasjonale storselger «Havboka». Det er kanskje ikke så rart. Øyværet der El- lingsen Seafood har hoved- sete er svært så havnært, med 1,5 time ferje til Skutvik Fra Skrovafjellet kan man se Lofotveggen, Værøy, Lødingen og Landegode utenfor Bodø. Men fremfor alt fiskeværet rundt sundet Skrovkeila, der mottaket, slakteriet og administrasjonen til Ellingsen Seafood utgjør det store aktivumet i dag. Her legger også båt og ferje til for dem som vil til og fra.

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Norsk Fiskerinæring - Utgave 10 - 2017