REDE

REDE 4-2015

Issue link: http://digital.findexaforlag.no/i/560471

Contents of this Issue

Navigation

Page 27 of 51

REDE 28 MAT :: TEKST OG FOTO: TRUDE WITZELL Filipinene ligger sørøst i Asia og består av hele 7000 øyer! Landet er den eneste nasjonen i verden hvor flagget henger opp ned når det er i krig. ➜ FOR Å BLI BEDRE KJENT med Filippinsk matkul- tur, inviterte REDE seg selv hjem til Hans og Joyce, som bor på nedre Byåsen. Joyce elsker å lage mat, og drømmer om å starte sin egen restaurant. En av de mest interessante og tradisjonelle matrettene fra Filippinene heter Balut, og er av det noe spesielle sla- get: Kokt andeegg som inneholder et embryo (!). Vi var meget glade for at Joice valgte å lage en annen tra- disjonell rett til oss, nemlig Adobo. Kylling Adobo med ananas ● 1 hel kylling ● Salt og pepper ● 2 fedd hvitløk ● 2 ss inge- fær, finsnittet ● 1,2 dl soya saus ● 1 ss eddik ● 2 ss østers- saus ● 1 boks ananas ● 1/2 rød og 1/2 grønn chili ● 1/2 rød- løk ● 1 ss cayennepepper Skjær opp kylling i serveringsstykker og legg bitene i en kjele. Bland deretter salt, pepper, hvitløk, ingefær, eddik, soyasaus, østerssaus, cayennepepper og ananasjuice. Hel blandingen over kyllingen, kok opp og la det så småkoke til kyllingen er mør. Tilsett ananasbiter og chili, og la det småkoke ca 3 min. Serveres med kokt ris. Og til dessert fikk vi servert: Halo Halo (som betyr: blandet sammen) ● En boks Halo Halo (kjøpes på asiatisk matbutikk) ● Moste isbiter ● Viking melk (kondensert, søt melk på boks) ● Iskrem ● Søte bønner Fyll først bunnen i glasset med knuste isbiter, så et lag med Halo Halo blanding (ca. 4 ss), hell deretter konden- sert melk over (ca 1 dl). Legg et par kuler is på toppen og pynt med søte bønner eller annen frukt. Nam! ●● Øymat

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of REDE - REDE 4-2015