REDE

REDE 2-2015 Ipad

Issue link: http://digital.findexaforlag.no/i/482239

Contents of this Issue

Navigation

Page 27 of 51

REDE 28 MAT :: TEKST OG FOTO: TRUDE WITZELL Siden størsteparten av Grønland er dekket av is, er havet den største kilden til mat. ➜ GRØNLAND er verdens største øy, men det bor bare 56 000 mennesker der, sånn omtrent. På grønlandsk heter landet Kalaallit Nunaat, som betyr « Landet til folket». Visst- nok et navn vikingene gav landet for å lokke flere til å flytte dit. Med tanke på landets beliggenhet, er sjømat ikke uventet det viktigste i det grønlandske kostholdet. Dette inkluderer ulike typer fisk, reker, sel og hval. FÅ INGREDIENSER – MASSE SMAK REDE har vært så heldig å bli invitert hjem til Melisa fra Grøn- land, og hun ville introdusere oss til hvalkjøtt. Suaasat er en tradisjonell suppe fra Grønland, den lages som regel med sel- eller hvalkjøtt, men man kan også bruke reinsdyrkjøtt. Til 4 porsjoner: • 4 poteter • 1 løk • 4 dl grøtris • 1 ss salt • 400 gram hvalkjøtt (du finner det i frysedisken) • 3 l vann Kok opp vannet med 1 ss salt, tilsett grøtrisen og hvalkjøt- tet (kuttet opp i biter) og la det koke ca. 10 minutter. Ta bort skummet som danner seg på toppen og tilsett potetene og løken. La det koke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pep- per, så er det klart til å spises. Siden Melisa studerte forrige semester i USA, så hadde hun ikke spist hvalkjøtt på et halvt år. Hun gledet seg som et lite barn til å spise suaasat, og smilte fra øre til øre da hun endelig kunne ta en munnfull. At så få ingredienser og en så enkel tilberedning kan gi så mye smak er helt utrolig. Dette bør du virkelig prøve å lage! ●● Det våte skatte- kamme- ret

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of REDE - REDE 2-2015 Ipad