Norsk Fiskerinæring

Utgave 11 - 2018

Issue link: http://digital.findexaforlag.no/i/1064312

Contents of this Issue

Navigation

Page 67 of 155

68 "Norsk Fiskerinæring" nr. 11/12 - 2018 Når Andreas Kvame vrir kon- torstolen litt til høyre, ser han rett ned på Bryggen i Bergen, innseilingen til Vågen og Ewos-båten som har lagt til kai på andre siden — i det hele tatt på det skvul pende hjertet til vestlandshovedsta- den. Det fantastiske utsynet skyldes selvfølgelig at vi be- finner oss bak glassfasaden i Grieg Gaarden — storstua til Grieg Gruppen og en mani- festasjon av samme families sjøvendte virke i over 100 år. Men direktøren i Grieg Seafood fester like gjerne blikket på veggen på den andre siden av rommet. Der henger fire kart. Områdene som utgjør fundamentet i grupperingen han leder: Rogaland, Finnmark, Shet- land og Isle of Skye på den skotske vestkysten. Og canadiske British Columbia. Hjørnene av verden der Grieg-laksen lever. — Jeg tror neppe det blir noen store endringer på den veggen med det første, sier Kvame. Når det er sagt, er det selvfølgelig Firestemt Grieg vokser videre I fjor samlet Grieg Seafood hele den internasjonale familien for å markere 25 år med oppdrett. Vi noterer at det i år er 30 år siden etableringen av selskapet. I desember ble Per Grieg jr. kåret til «Årets entreprenør» for sin innsats for selskapets vekst og vel. Det er godt med grunner til å markere Grieg Seafood nå. Om de ambisiøse vekstplanene realiseres, kan det feires på nytt om to år. Grieg Seafood har hovedkontor i Bergen, men produksjon alle andre steder. Lenge trodde man ikke det var mulig å drive oppdrett i Finnmark. For Grieg Seafood ble produksjonen lengst nord etter hvert den viktigste. Men det kan like fullt være tøft nok når været gjør seg vrient. (Foto: Grieg Seafood)

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of Norsk Fiskerinæring - Utgave 11 - 2018